KNLTB PO punten

KNLTB werkt sinds 1 januari 2017 met een licentiesysteem om de na-en bijscholing van tennisdocenten  te professionaliseren.Dit gaat onder de titel: Permanente Ontwikkeling (PO).

Licentiepunten zijn de gangmakers; een mentaliteit van jezelf blijven verbeteren is het doel. CoachinSports kiest voor deze mindset; jezelf continu blijven verbeteren. Hoe goed je ook bent: beter kan steeds! Dat geldt voor alle trainers en coaches; ook de bondscoaches of zij die dat willen worden!

Geaccrediteerd opleider

Coach in Sports in door de KNLTB aangewezen als geaccrediteerd opleider.

https://centrecourt.nl/cursussen/programma-jezelf-continue-verbeteren-als-tennisleraar-hoe-doe-je-dat-online-bijscholing/?d=83996

Programma’s voor tennisleraren

Dit is de uitdaging waar CoachinSports zich voor in wil zetten. Via maatwerkprogramma’s werk je aan je persoonlijke en functionele ontwikkeling. Deze programma’s kunnen op twee manieren worden uitgevoerd: in een cursorische en in een individuele online variant.

Cursorisch werk je met andere docenten aan je eigen verbetering. dat gaat deels in interactie met de cursusgroep: interactief leren! Andere acties voer je zelfstandig uit. Cursusplaats is het bondsbureau in Amstelveen. 

Persoonlijk programma: jezelf continue verbeteren als tennisleraar

Wil je liever een persoonlijk leertraject dan deelnemen aan een cursusgroep? Dan is dit het ideale programma voor je.  Door middel van persoonlijke (online) begeleiding ga je meteen met jouw eigen vraagstuk aan de slag. De individuele variant doe je op afstand, Door gebruik van internet kan de afstand ook weer heel klein worden gemaakt. Wekelijkse gesprekken met een leerprocescoach, via audio of video, levert ook prima interactie, op maat, waar en wanneer dan ook. Dat kan volledig online, maar live gesprekken kunnen ook.

Voor dit programma krijg ontvang je 8 PO punten.

Hoe begin ik?

De start van ons programma is om beter inzicht te krijgen in jezelf als trainer. Wat voor trainer ben ik en op welke manier ontwikkel ik mijzelf? Ontvang direct jouw profiel in je mail door onze vragenlijst Begin met de vragenlijst in te vullen. Dit is geheel vrijblijvend en geeft je al een mooi inzicht van jezelf als trainer. Na het invullen van de vragenlijst zullen we contact met je opnemen over het mogelijke vervolg van het programma.

Wat ga je leren?

Het leuke aan dit programma is; Je gaat direct met jouw eigen vraagstuk/aandachtspunten aan de slag. Geen algemene theorie maar een programma volledig gericht op jouw interesse. Voorbeelden waar jouw voorgangers mee aan de slag gingen:

  • Managen van Flow! Wat is flow en hoe houd je het in stand als het er is?
  • Managen van de voorbereiding van een nieuw seizoen. van A tot Z, van tactiek keuze en overleggen met je algemeen directeur tot scoutingsbeleid.
  • Snel omschakelen van verdediging naar balbezit.

In grove lijnen ziet het programma er vervolgens zo uit:

  1. de kern: waar wil je beter in worden? Of zelfs: waarin móet je (snel) beter worden? Je krijgt een zelf-ontleed-methode gemaild, met slechts drie vragen. Hierdoor kom je uit bij je noodzakelijke verbeterpunten. Een maatwerkprogramma! Het zijn immers jouw verbeterpunten!
  2. Je weet nu wat je wilt gaan aanpakken; maar hoe ga je dat doen? Je krijgt informatie via de mail over de 7 leerstrategieën: je kiest twee van je favorieten en breid die uit met een strategie die je tot op heden niet gebruikt: Breder leren! Je maakt een plan van aanpak, wat je gaat doen en hoe. Dit beschrijf je in een logboek. De acties die je zelf gaat nemen worden je leeracties. Je stuurt dit naar de leercoach.
  3. Na de feedback van je leercoach voer je de leeracties uit die jou een betere trainer/coach maken. Je hebt hier zeven weken de tijd voor: de leer-actie-periode. Je kijkt op internet of spreekt met een andere trainer/coach. Je bestudeert beelden op YouTube of spreekt met een mental coach, fysioloog of een trainer/coach uit een aanverwante tak van sport. Al deze acties zijn leeracties. De leeracties doe je op de momenten dat jou dat uitkomt.
  4. Je houdt wekelijks je leeracties bij in het logboek. Het logboek stuur je in week 4 en in week 7 naar je leercoach. Je krijgt dan feedback en advies op je traject.
  5. In de leer-actie-periode probeer je meteen de opgedane kennis en skills uit in de praktijk, van trainingen en wedstrijden. In je logboek noteer je de resultaten die je waarneemt bij je spelers.
  6. Je maakt de balans op: waar ben jij beter in geworden? En waarin is/zijn je speler(s) beter geworden. Dit laatste deel van het logboek mail je naar de leercoach, waarmee je persoonlijke ontwikkeltraject kan worden afgesloten.

PO dagen KNLTB

Af en toe organiseert de KNLTB zogenaamde PO dagen. Hier bieden wij namens CoachinSports een aangepast programma aan. In 6 uur tijd ga je in voor jezelf een verbeterprogramma maken. In feite zoals de stappen hierboven van het persoonlijke programma, maar dan minder uitgebreid.

Wanneer deze PO dagen zijn wordt door www.centrecourt.nl gecommuniceerd.

Geen trainerslicentie?

Ook dan ben je van harte welkom deel te nemen aan ons programma. Je kan dan kiezen voor de online variant.

Bijscholing voor sportverenigingen

Dit programma kunnen wij ook uitvoeren voor een groep trainers van jouw sportvereniging. Wij denken hierin graag met je mee.  Neem hiervoor contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar een passend programma.