Licentiepunten KNVB

Wanneer je via de KNVB  opleidingen een trainerslicentie hebt behaald, dien je binnen een bepaalde periode een aantal licentiepunten te behalen. Voor alle trainerslicenties is de looptijd 5 jaar, alleen de UEFA pro licentie wijkt hiervan af met een looptijd van 3 jaar.

Geaccrediteerd opleider

Coach in Sports is door de KNVB aangewezen als geaccrediteerd opleider en geeft dus licentiepunten aan de bijgeschoolde trainers en coaches.

Programma’s voor voetbaltrainers

Coach in Sports biedt verschillende programma’s aan voor voetbaltrainers. Wanneer je in het bezit bent van een trainerslicentie UEFA A, UEFA B, UEFA C of UEFA Pro, kan je tevens licentiepunten verdienen met het volgen van ons programma.

Het volgen van ons programma is mogelijk via de volgende manieren:

Online variant/ 1 op 1 coaching

Programma’s voor KNVB trainer/coaches die in het buitenland werken: 1 op 1 coaching, via stappenplan en videogesprekken: zonder te hoeven reizen! Ga naar www.coachesbv.nl en lees bij Events de bevindingen van een van de voorlopers op dit licentietraject: René Hiddink, trainer/coach van Fosa Junior op Madagaskar. Meld je aan bij CoachinSports. 6 KNVB licentiepunten op afstand.

VVON leden

Cursorische programma’s op initiatief van VVON, voor leden en niet-leden. Steeds elk voorjaar en najaar. Meer info en inschrijven: http://www.vvon.nl/bijscholing. Wil je eerst ervaringen van eerdere deelnemers horen? Je mag ze benaderen. Mail naar info@coachinsports.nl Wil je liever individueel en nog meer maatwerk? Dat kan ook. Bel of mail met CoachinSports. In alle gevallen: 6 KNVB licentiepunten.

Leden CVB

Programma’s voor BVO’s, op initiatief van Coaches Betaald Voetbal: kijk op www.coachesbv.nl Programma’s kunnen plaatsvinden op het moment dat het een BVO uitkomt, het hele jaar door, op de locatie van de BVO, op maat, direct na of juist vóór een training. Deze kunnen collectief, met alle jeugdtrainers worden aangeboden. Een CoachinSports programma’s kan ook altijd individueel, Dat kan ook online, volledig op afstand, waar je ook bent of werkt. Coachtrajecten zijn al gerealiseerd op afstand, in Turkije, Madagascar en Oezbekistan. Referenties? Mail naar info@coachinsports.nl

Maatwerk voor jou, met coaching op afstand, via internet, FaceTime en mail: Met  6 KNVB licentiepunten.

Hoe begin ik?

De start van ons programma is om beter inzicht te krijgen in jezelf als trainer. Wat voor trainer ben ik
en op welke manier ontwikkel ik mijzelf? Ontvang direct jouw profiel in je mail door onze vragenlijst in Begin met de vragenlijst
te vullen. Dit is geheel vrijblijvend en geeft je al een mooi inzicht van jezelf als trainer. Na het invullen van
de vragenlijst zullen we contact met je opnemen over het mogelijke vervolg van het programma.

Wat ga je leren?

Het leuke aan dit programma is; Je gaat direct met jouw eigen vraagstuk/aandachtspunten aan de slag. Geen algemene theorie maar een programma volledig gericht op jouw interesse. Voorbeelden waar jouw voorgangers mee aan de slag gingen:

  • Managen van Flow! Wat is flow en hoe houd je het in stand als het er is?
  • Managen van de voorbereiding van een nieuw seizoen. van A tot Z, van tactiek keuze en overleggen met je algemeen directeur tot scoutingsbeleid.
  • Het maken van een universele internationale voetbaltaal voor multinationale teams.
  • Het uitwerken van een visie op totaalvoetbal, nieuwe stijl, 4.0.
  • Het analyseren van het belangrijkste schot op doel: de strafschop: dat moet beter!
  • Snel omschakelen van balverlies naar balbezit.

Wat zijn licentiepunten?

Met ingang van 1 juli 2004 wordt een trainerslicentie (UEFA A t/m C) alleen verleend indien de betrokken trainer-coach kan aangeven dat hij in de voorafgaande vijf jaar minimaal twaalf licentiepunten heeft behaald d.m.v. gevolgde bijscholing. Voor UEFA Pro geldt minimaal 15 licentiepunten in de voorafgaande 3 jaar.

Deze bijscholing dient erkend te zijn door de KNVB en de VVON. Door middel van het overleggen van kopieën van certificaten of andere bewijsstukken, moet worden aangetoond dat aan deze eis is voldaan. Overigens geldt ook een door de KNVB georganiseerde trainersopleiding als erkende (bij-)scholing.

Geen trainerslicentie?

Ook dan ben je van harte welkom deel te nemen aan ons programma. Je kan dan kiezen voor de online variant.

Bijscholing voor voetbalclubs

Dit programma kunnen wij ook uitvoeren voor een groep trainers van jouw voetbalclub. Wij denken hierin graag met je mee.  Neem hiervoor contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar een passend programma.